top of page
Dierenfysiotherapeut Francis Gommans

Francis Gommans

Geboren

31 januari 1985

Begonnen met paardrijden

Eigen paarden:

2 hengsten, 2 ruinen en een merrie

Discipline

Dressuur

A Bit About Me

Van jongs af aan was mijn aantrekkingskracht tot paarden al groot. Wanneer mijn moeder met mij ging wandelen, stond ik al rechtop in de kinderwagen wanneer ik een paard zag. Dat leidde ertoe dat we regelmatig wat brood gingen brengen naar de paarden in de buurt, dat was dan echt een feest. Als kleuter vond ik het fantastisch mee te mogen lopen wanneer de paarden uit het dorp dan een paar straten verder naar stal gebracht werden. Tot mijn 6e jaar hebben mijn ouders mij en mijn zusje weten weg te houden bij de manege, maar na al die jaren aandringen mocht ik op mijn 6e dan echt op les.

 

Hele weekenden en schoolvakanties bracht ik door op manege Bemelmans in Vaesrade, samen met mijn zusje. Mijn vader pakte de paardrijlessen, die hij als kind ook op deze manege volgde, weer op. Mijn moeder kon daarna niet achterblijven. Met het hele gezin volgde we spring- en dressuurlessen en maakte we buitenritten. Ook mijn peetoom herpakte de hobby en kocht opnieuw een tweetal paarden. Vele vaste verzorgpony's en paarden verder kwam dan op mijn 12e jaar ons eerste eigen paard aan huis. Sindsdien zijn we nooit meer zonder eigen paarden geweest. Maar niet alleen hobbymatig. Mijn moeder ging bij ons thuis aan de slag als groom, mijn vader en peetoom in de wereldwijde paardentransport, mijn zusje bij de bereden marechaussee en ik als paardenfysio. 

 

Meerdere keren zijn we verhuisd om voor de paarden steeds een betere en grotere locatie te krijgen. Dit heeft ons uiteindelijk gebracht tot ons huidige woonadres in Duitsland, voorzien van binnenbak, 7 boxen, paddock, ruime weide en een prachtige omgeving voor een fijne buitenrit. Door buren van mijn ouders te worden hebben we continue de zorg voor de paarden gedekt.

 

Waar ik in de begin jaren met de pony`s en later ook met de paarden nog fanatiek op wedstrijd ging, heeft concours plaats moeten maken voor de vele studies die ik ging volgen. Na inmiddels 13 jaar aan opleidingen te hebben genoten breng ik deze kennis met passie bij elkaar om ruiter en paard verder te kunnen helpen in de paardensport. Zowel vanuit mijn kennis als fysiotherapeut, als paardenfysiotherapeut, mijn kennis in de psychologie van de mens, en vanuit de opleidingen in paardenhouderij en -fokkerij wil ik paard-ruiter combinaties lichamelijk fit krijgen en begeleiden naar een eerlijke en correcte training. Middels het geven van online cursussen, masterclasses, workshop, lezingen en clinics op evenementen hoop ik mijn opgedane kennis aan een groter publiek te kunnen meegeven, zodat de toekomst van de paarden en de sport gezond zal zijn. 

BEHANDLUNGSFORMEN:

Beim Pferd 

  • Beratung Rehabilitationstraining

  • Sattelberatung

Bei einer intensiven Rehabilitationsmaßnahme können Sie aus Kostengründen Ihr Pferd zu günstigen Konditionen bei uns einstallen.

Beim Hund

  • Beratung Rehabilitationstraining

  • Beratung für Hundeleinen und Hundegeschirr

Für beide Tierarten:

  • Massagetherapie

  • Übungen

  • Bewegungstherapie

  • Elektrotherapie 

  • Ultraschall

  • Magnetfeldtherapie

Was versteht man unter Elektrotherapie?

TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation)
Das ist eine Stromform zur Schmerzunterdrückung. Diese wird nur in Form von leichten, gleichbleibenden Stromstößen zugeführt.

 

Mittlere Frequenz Elektrotherapie
Diese Stromform braucht man für die Verbesserung der Durchblutung, für die Anregung des Stoffwechsels und der Muskelaktivierung bzw. Muskelentspannung.

 

Was versteht man unter Ultraschall?
 

Mit Ultraschall bezeichnet man den Schall mit Frequenzen, die oberhalb des vom Menschen wahrgenommenen Bereiches liegen. Durch den Schall entsteht eine Vibration die durch das Gewebe geht und durch Reibung Wärme erzeugt, die für eine Verbesserung der Durchblutung und des Stoffwechsels sorgt. Diese Behandlung beschleunigt den Heilungsprozess der Sehnen, Bänder, Kapseln und Schleimbeutel.

Laufband


Das Laufband für den Hund überprüft bei einem gleichmäßigen Tempo den Schritt, Trab oder Galopp, um die Koordinierung, Stabilität, Kraft, Fitness und Steigerung der Kapazität zu verbessern und um eine Gewichtsreduktion zu erzielen.
 

Werk ervaring

2006 tot heden 

2009 tot heden

2019 tot heden

Werkzaam binnen de 1e lijns fysiotherapie praktijk, met als specialisaties psychosomatische fysiotherapie, Dry Needling en Mulligan.  

Gestart met mijn eigen praktijk voor dierenfysiotherapie 

Gestart met het geven van lezingen, workshop, masterclasses en voordrachten op evenementen, alle gerelateerd en het verbeteren van welzijn voor mens en dier. 

  • facebook
  • linkedin
  • Instagram - White Circle
bottom of page